Rypäleet: Sciaccarellu ja Niellucciu 15 vuotta 25 hl/hect. Sadonkorjuu: käsin. 5 000 pulloa. Viininvalmistus: suora puristus, jota seuraa kevyt kylmä selvitys. Käymisastiaan laittaminen hiivan kanssa. Käyminen 14-16°C. Pehmeä suodatus selluloosalevyn kautta ja kevyt sulfitointi ennen pullotusta. Pullotus keväällä 2023. Korkki Diam 3, merkitty Enclos des Anges. Kypsytys 4 kuukautta hienoissa sakkoissa. Maistelu: Sen vaaleanpunainen väri sinertävillä vivahteilla muistuttaa ruusun terälehteä. Aromit ovat yllättävän intensiivisiä värinsä keveyteen nähden. Ne tuovat mieleen pienet punaiset marjat ja leikattua heinää. Suussa viini on pyöreä ja virkistävä. Rosé Fraticello on janojuoma, aperitiivi, joka täydentää tapaksia, salaatteja ja leikkeleitä. Uskalla yhdistää se salvialla maustettuun filee mignoniin, oliiveilla paistettuun vasikanlihaan, grillattuihin lampaan kyljyksiin tai paahdettuun kanaan.
Rypäleet: Sciaccarellu ja Niellucciu (40/60) 15 vuotta 25 hl/hectare
Sadonkorjuu: käsin
(10 000 pulloa)
Viininvalmistus: ilman sulfiitteja. Osittain murskattu sadonkorjuu, lämpötilasäädelty teräksinen säiliö
Säiliöön laitto ja käynnistys. Fermentaatio 24–28 °C. Päivittäinen pumppaus ja ilman lisäys. Makuutusaika 4–5 viikkoa rypälelajikkeista riippuen tälle vuosikerralle. Puristus ja erottelu.
Kypsytys: 6 kuukautta hienoissa sakkoissa. Pullotus helmikuussa 2023.
Korkki Diam 3 merkitty.
Maistelu: sen kirkas punainen väri tarjoaa sinertäviä ja kiiltäviä heijastuksia. Tuoksussa on todellinen trio mustikoiden, mausteiden ja maaston aromeista, joka vie Balagnen sydämeen. Suussa pyöreä ja eloisa, silkkiset tanniinit tukevat aromikokemuksia.
Le Rouge Fraticello on luonteenomainen viini, jossa on tyypillisiä korsikalaisia rypälelajikkeiden aromeja, pehmeä ja hedelmäinen. Se sopii luonnollisesti yhteen korsikalaisen gastronomian erikoisuuksien, kuten Figatellu ja villisian haudutuksen, kanssa.
Rypäleet: Niellucco, Scaccarrellu, Vermentinu
Sadonkorjuu: käsin
Viininvalmistus: Termoreguloidut inox-astiat
Rosé saadaan puristamalla sadonkorjuun jälkeen yön yli.
Fermentointiastiaan laitetaan hiivaa.
Fermentointi 16-18°C.
Karkeiden sakkojen erottaminen ja kypsytys hienoissa sakkoissa 6 kuukautta.
Pehmeä suodatus selluloosalevyn läpi ja kevyt sulfitointi.
Pullotus keväällä 2023 raskaisiin, läpinäkyviin burgundin pulloihin, joissa on neliön muotoinen kaula.
Korkki Diam 3 24*45.
Kypsytys 6 kuukautta hienoissa sakkoissa.
Maistelu:
visuaaliset ominaisuudet: Punaviinimarjan värinen, tummempi sinertävillä heijastuksilla.
tuoksuominaisuudet: Tuoksu on selkeä ja puhdas. Se paljastaa tuoreiden punamarjojen aromeja: metsämansikka, vadelma, joihin sekoittuu mausteita.
makuolet: Valkoviinin linjalla, suussa hyökkäys on pyöreä ja sitten eloisa. Tässäkin ilmenee Enclos des Anges -viinien tyypillinen pyöreys. Tuoksussa havaittavat mausteet tulevat esiin selvemmin.
Rypäle: Vermentinu 20 vuotta 25 hl/ha 6 500 pulloa.
Sadonkorjuu: aikainen ja käsin
Viininvalmistus: Suora puristus ilman sulfiitteja / Kylmä selkeytys 48h00 / Hiivatus ja fermentaatio 14-15°C
Kypsytys hienoissa sakkoissa 6 kuukautta luonnollisissa lämpötiloissa.
Suodatus, kevyt sulfitointi ja pullotus.
Pullotus keväällä.
Maistelu:
- Kirkas keltainen väri;
- Voimakas aromi, jossa on valkoisia hedelmiä ja keltaisia kukkia;
- Eloisa, pyöreä ja jäntevä maku. Takaisinkuuntelu harmonisoi nenän kanssa.